به نام خداوند بخشنده مهربان
سلام
فرا رسیدن سالروز میلاد با سعادت باب الحوائج، حضرت موسی بن جعفر(ع) را تبریک عرض میکنم.
در روز یکشنبه هفتم صفر سال 128 هجری در حالیکه پدر بزرگوارشون امام جعفر صادق(ع) بهمراه خانواده و اصحاب و شاگردانشون در سفر حج به « اَبوا » که محلی بین مکه و مدینه است رسیدند و استراحت میکردند آثار وضع حمل در مادر بزرگوارشون، حمیده، نمایان شد و همون جا حضرت موسی بن جعفر(ع) به دنیا اومدند و امام جعفر صادق(ع) سه روز ولیمه دادند.
القاب اون حضرت، کاظم و صالح و امین و ضارب و صابر و زین المتهجدین و وفی و زاهر و مأمون و طیّب و باب الحوائج هست.
حضرت موسی بن جعفر(ع) بیش از چهل بار به حج رفتند و هزار بنده در راه خدا آزاد کردند و شبها در تاریکی مثل اجدادشون امیرالمومنین(ع) و زین العابدین(ع) و سایر ائمه(ع) صدقات نقدی و جنسی را به دوش میکشیدند و به خانه مستضعفان میرساندند.
ایشون مدت 14 سال در زندان دائم به سجده و قرائت قرآن و استغفار مشغول بودند.
به میمنت این روز مبارک و فرخنده یکی از روایات اون بزرگوار را نقل میکنم تا ان شاء الله ازش درس بگیریم و سرمشق خودمون قرار بدیم.
امام موسی کاظم(ع) میفرمایند:
« تفقّهوا فی دینِ الله ، فَإنَّ الفقهَ مِفتاحُ البَصیرَة و تَمامُ العِبادَة، و السَبَبُ اِلی المَنازلِ الرَفیعه و الرُتَبِ الجلیلة فی الدینِ و الدنیا، وَ فَضلُ الفقیهِ علی العابدِ کَفَضلِ الشَمسِ علی الکواکبِ، و مَن لم یتفقّه فی دینهِ لَم یَرضَاللهُ له عملاً»
فهم پیدا کنید در دین خدا، زیرا فهم در دین کلید هر بینائی است و کمال عبادتست و سبب بسوی مدارج بلند و مراتب جلیله است در دین و دنیا، و فضیلت فقیه بر عابد مانند فضیلت خورشید است بر سایر ستارگان، و کسیکه فهم در دینش پیدا نکند هیچ عملی را خدا از او نپسندد.
ان شاء الله خدا به هممون توفیق عمل عنایت کنه
نگارنده : عبدالله
بنام خدا
سلام
این روزها صحبت روز عشق و عشق ورزی است
یه سری به یه سری دیگه میگن کادو برام نمیخری؟!
با شنیدن این حرفا این سئوال برام مطرح میشه که چرا یه بچه مسلمون به یه چیزایی اعتقاد داشته باشه مربوط به فرهنگ اون نیست، البته کادو خریدن و جشن گرفتن بد نیستا ولی متعصب بودن رو یه روز خاص که مناسبت مناسبی با فرهنگ ما نداره ولو به قیمت مصادف شدن اون روز با ایام عزاچه معنی میتونه داشته باشه؟
آیا غیر از غفلت و سستی در پیدا کردن فرهنگ ناب الهی است؟
اصلا بفرض که این روز الکی نباشه و واقعا یه پیشینه تاریخی داشته باشه، آیا نباید اول نگاه کنیم ببینیم این کلمه ای که بیان میکنیم چه معنی رو میرسونه بعد بگیم؟
بابا همچین هم سخت نیستا! به فرض که بدلیل اینکه مایکروسافت نتونست یاهو رو بخره عده ای نخوان تو یاهو جستجو کنن، گوگل رو که ازمون نگرفتن
با یه جستجوی کلمه ولنتاین که این روزا تو دهن عده ای میچرخه میرسیم به جاهایی نظیر اینجا
با پیش فرض اینکه پیشینه تاریخی داشته باشه نوشتن که این مناسبت مال مسیحیته که زمان یک پادشاه ظالم فلان ظلم و سخت گیری غیر منطقی بوده و فلان کشیش اونو برطرف کرده و در این راه جونشو داده خب، مگه تو اسلام خودمون کم داریم؟
مگه پیامبر بزرگوار اسلام نبود که با انواع ازدواجهای مزخرف جاهلیت مبارزه کرد و فرهنگ غنی اسلام رو برای پیشبرد منطقی روند ازدواج پیاده کرد؟ پس چراروز بعثت ایشون یا ولادتشون بهونهای برای دادن کادو نباشه؟
خب ائمه و علمای اسلام هم همیشه با خرافات و اعتقادات چرند حاکمان جور و ستم میجنگیدن و مردم رو به هم میرسوندن، مگه آدم قحطی شده که حالا به افتخار یک کشیش( که همین کشیشها دین مبین مسیحیت رو به انحراف کشوندن) جشن بگیریم و کادو بدیم
مگه ما تو تاریخمون ازدواج امیرالمومنین و حضرت زهرا که نماد پیوند ساده و عشقولانه بسیار بالا بودن رو نداریم؟
واقعا اگه ادم به دنبال جشن و کادو و محبت باشه تو فرهنگ خودمون مناسبت کم نداریم، دلیل هم کم نداریم
چطور بعضیها زورشون میاد برای خواهرشون که تو فلان رشته رتبه اورده یا فلان کار خوب رو انجام داده کادو بگیرن اما برای یه دختر غریبه که تنها زحمتش ناز کردن و گفتن کلمه «دوستت دارم» هست با سر و کله میرن دنبال کادو؟ به نظر شما این ادم محبت رو درک کرده؟
صرف نظر از اوناییکه به اشتباه این روز رو ولنتایم میگن و فکر میکنن از تایم اومده و وقت خاصی است، بعضی این روز رو از عشق و عاشقی فراتر گذاشته و روز دوست دختر و دوست پسر ها معرفی میکنن عجب! اگر قراره ادم اینقدر مقید باشه، چطور به ازدواج موقت که برای محرمیت بهترین راهه میرسن چندششون میشه؟
اگه دنبال بهونه برای محبت و کادو دادن هستیم تو فرهنگ غنی اسلام بهانه های زیادی برای این کار هست
نگارنده : عبدالله
لیست کل یادداشت های این وبلاگ